Hyvää vappua!
On tietysti vähän liian aikaista kirjoittaa vapusta, mutta jos pidän muutaman päivän tauon, niin nythän se on tehtävä. Otin joitakin kuvia kattauksesta. Tällä kertaa ei ole kyseessä mikään lounas eikä päivällinen. Vain pienet naposteltavat ja shamppanjaa. Naposteltavista perinteinen pehmeä tippaleipä. Niistä pehmeistä pidän. Ne eivät murene syliin. Niitä voi hyvinkin yhden syödä vapun kunniaksi. Sitten Silja Serenadilta Strawberry Flakes, pakastekuivattuja mansikkalastuja, ei rasvaa, ei lisättyä sokeria, ei väriaineita, eikä lisäaineita. No mitäs niissä on? Pakastekuivaamalla valmistettuja lastuja, 100 % mansikkaa. Mansikat jäädytetään ja kuivatetaan haihduttamalla kosteus alhaisessa lämpötilassa, minkä tuloksena maku ja tuoksu säilyvät ennallaan. Kokeilin niitä. Ne maistuivat aika kivoilta. Ostin niitä muutaman pussin. Mitä juomaan tulee , se on Pariisista tuomaani Ruinart'ia tai Silja Serenadilta ostamaani Pommery'tä. Tarjotin muuten on Blåbar, Ikeasta, ihan raikas mielestäni! Kuvassa olevat vappuviuhkat ovat ikivanhat, vuosien takaa. Ne ovat nähneet aurinkoisia ja sateisia, jopa koleitakin vappuja. Kestäneet ovat!
Ja sitten mitä syödään vappuna? Tilasin vaihteeksi pöydän vappulounaalle. Tällä kertaa ikkunapaikan Ravintola Vesilinnaan. No, saadakseni ikkunapaikan jouduin aikaiseen kattaukseen. Ei haittaa. Ravintola on kaunis, avara ja valoisa. Sieltä on hyvät näkymät kaupungin yli. Tänä aamuna tosin tuli räntää. Eihän sitä tiedä, minkälaiset näkymät Vesilinnasta lauantaina on. Itse asiassa vappulounas ravintolassa tuntui jo aikansa eläneeltä idealta, mutta toisin kävi. Printtasin ruokalistan, ja houkuttelevalta se tuntuikin. Luotan paikkaan!
Vapun tekevät läheiset ja ystävät. Pidetään heistä kiinni! Lisäksi vähän kuplivaa vapun kunniaksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti