Nyt löytämäni resepti kesäkuun Gloriasta. Olen parsan ystävä, ehdottomasti vihreän parsan. Aion kokeilla tätä ohjetta. Ei tunnu turhan monimutkaiselta.
Tarvitset:
nipun parsaa, 4 kananmunaa, sieniä, 8 siivua parmankinkkua tai kylmäsavulohta. Keittämiseen 1 1/2 litraa vettä, 1 rkl suolaa ja 3-4 rkl etikkaa.
Ohje:
Pilko sienet ja ruskista pannulla. Kääri sienet folioon ja pidä ne lämpiminä uunissa. Kuori parsa ja leikkaa kannat. Kuumenna suolallla maustettu vesi kiehuvaksi ja kypsennä parsoja noin 7 minuuttia. Kiedo ne sitten lämpimän keittiöpyyhkeen sisään. Lisää parsan keitinveteen etikka ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Riko kananmunat varovasti yksi kerrallaan kahvikuppiin. Tyttäreni sanoi, että tee pyörrettä veteen vaikka haarukalla ja lisää siihen kananmunat! Keitä munia 4-5 minuuttia. Tarjoa parsat uppomunan, sienien ja parmankinkun kanssa. Hyvää valkoviiniä kaveriksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti