keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

vähän punaista







Pöydällä Wärtsilän punainen pata, jolla on valmistettu ruokaa, kun on ollut vieraita. Tällä kertaa lahjaksi saamaani kesäkurpitsaa vuorossa. Huikeanväriset punasipulit valmiina menossa pataan.

Alkupaloina luomuoliiveja. Tosi maukkaita. Retiisejä myös. Rengas on Ranskasta, kuten pöytäliina, patakinnas ja -patalappukin. Pistaasit odottavat pääsyä intialaiseen jälkiruokaan, shrikandiin, johon sain reseptin Anna ja Fanny Bergenströmin keittokirjasta Rakkautta, oliiveja ja tinjamia. Olen selaillut kolmea heidän keittokirjaansa. Kaksi muuta ovat Talvitunnelmia ja Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla. Ovat kiinnostavia. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia riittää.
Shrikandin resepti on seuraava:

4 dl paksua jugurttia tai 1 l mietoa maustamatonta jugurttia
1 dl hienonnettuja pistaasipähkinöitä
2-3 tl kardemummansiemeniä
1 1/2 dl siivilöityä tomusokeria

Anna jugurtin valua kahvinsuodattimen läpi noin 1 1/2 tuntia. Hienonna pähkinät ja kardemumma melko karkeiksi morttelissa. Sekoita jugurttiin siivilöity tomusokeri, melkein kaikki kardemumma ja suurin osa pistaasipähkinöistä. Jaa jälkiruoka pieniin tarjoiluastioihin. Ripottele päälle kardemummaa ja pähkinöitä. Tarjoile jääkaappikylmänä tuoreiden marjojen kanssa.

Katso myös Gloria elokuu/2010. Siinä on artikkeli ädistä ja tyttärestä, Anna ja Fanny Bergenströmistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti