keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

mansikka-verigreippisalaatti


Nyt parhaimpaan mansikka-aikaan kokeilin seuraavaa reseptiä. Ei hullumpi. Sain sen ystävältäni, joka taas oli sen saanut aikoinaan Yhdysvalloista, tarkallen ottaen, Kaliforniasta.

Ainesosaset: lehtisalaattia (maun mukaan), 1 verigreippi, runsaasti mansikoita, balsamicoa, hyvää öljyä ja pippuria myllystä.

Ohjeet: Pese salaatti ja kuivaa se lingossa. Revi se pieniksi paloiksi salaattikulhoon. Kuori ja paloittele greippi pieniksi paloiksi (sotkuista puuhaa!). Verigreippi on ollut helpompaa käsitellä kuin tavallinen greippi. Poista valkoiset osat. Poista kannat mansikoista. Paloittele mansikat ohuiksi suikaleiksi. Lisää öljyä,. Itse käytän Filosta, (koroneiki, maultaan hedelmäistä) ja balsamicoa (Aceto Balsamico di Modena classicaa minulla). Vähän pippuria myllystä. Sekoita kevyesti. Anna makujen tasaantua hetken aikaa ennen syöntiä.

Aika raikas!
Kattauksessa Villeroy & Bochin salaattikulho. Alessin ottimet. Valkoviinilasit Brysselin kirpputorilta. Arabian maitokannu, jossa Mustialan ruusuja maalta. Koristeena kolme sydäntä, jotka ostin yhdestä Île-de Rén sisustusliikkeestä, Ranskasta. Saari on viehättävä lomakohde. Pyöräilin siellä, siihen se on ihanteellinen. St. Martin on kiinnostava kohde. Saarella on paljon suola-altaita ja osteriviljelmiä.
PS. Luin myös salaattireseptistä, jossa mansikoihin oli lisätty valkosipulisuikaleita. Öljyä, balsamicoa ja pippuria myös. Aion kokeilla tätäkin mansikkasesongin aikana. Näillä helteillä nälkä tulee iltaa kohden. Silloin alkaa etsiä jääkaapista jotain kevyttä. Maun mukaan jotain tukevampaa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti