maanantai 10. tammikuuta 2011

uusi vuosi Pariisissa























Hyvää uutta vuotta, lukijani!

Vietin 10 vuorokautta Pariisissa joulusta uuteen vuoteen. Puolet ajasta asuin kuudennessa kaupunginosassa tyttäreni ystävän huoneistossa Seinen vasemmalla rannalla, lähellä kuvassa olevaa katua, rue de Bucia. Alueella on paljon taidegallerioita. Alue houkutteli kiertelemään ja katselemaan. Kadun kulmassa oli huikea kukkakauppa. Viereisestä myyntikojusta löytyivät meren herkut.

Söimme ja juhlimme uutta vuotta ystävän kotona kahdeksan hengen seurueessa. Uuden vuoden juhlaillallinen aloitettiin, no, milläs muulla kuin ostereilla. Niitä oli runsaasti valtaisalla vadilla - noin kymmenen jokaiselle vieraalle. Sen verran niitä söinkin. Sitruunaa puristettiin osterin päälle ja marinoituja sipuleita lisäksi. Olin syönyt ostereita kahdesti aikaisemmin, Montereyssä (Steinbeckin maisemissa, muistathan Punaisen ponin?), Kaliforniassa, ja kerran Harrod'sin tavaratalon ruokaosastolla. Kaliforniassa niitä syötiin jääpediltä, Harrod'sillä pieneltä lautaselta. Osteri syödään haarukalla ja lopuksi neste juodaan osterin kuoresta. Ruokajuomana Ruinart-nimistä sampanjaa.

Pääruokana oli kalkkunaa, jossa oli tryffelisiivuja. Sitten salaattia, juustoja ja leipää. Juomina ranskalaisia viinejä, lähinnä Bourgognen ja Juran alueilta.

Jälkiruokana supersuklaakakku, jostain Pariisin huippukonditorialiikkeestä. Juomana samppanjaa. Taittinger päätti aterian.


Muita ranskalaisia jouluherkkuja yllä olevissa kuvissa ovat macaronit ja jouluhalko. Jouluhalko muistuttaa meidän kääretorttuamme.


Olimme ylpeitä ja onnellisia kutsusta! Vuosi vaihtui yllättävän nopeasti, vaikka emme tyttäremme kanssa tunteneet seurueesta kuin emäntämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti