torstai 13. tammikuuta 2011

Nespresso-keitin









Nyt kahvinautintoihin. Toin Nespresso- keittimen Pariisista. Guuglasin ja havaitsin, ettei niitä todellakaan saa Suomesta. Pariisissa kävin tutkailemassa keittimiä esimerkiksi Champs Elyséen liikkeessä ja Le Bon Marché'n kulmilla. Kauppoja kyllää riittää. Lopulta se ostettiin Boulevard Haussmannin lähellä olevalta kadulta. Melkoinen kantaminen oli täpötäysissä busseissa. No, kotiin asti se tuli hyvin. Se on tyttäreni. Hän oli mitannut keittimen koon jo etukäteen, jotta se mahtui Samsonite-matkalaukkuuni. Ei sinne sitten paljon muuta mahtunutkaan. Mutta olin luvannut sen tuoda! Myös Applen tietokoneen!

Olin pari vuotta sitten Barcelonassa ihmetellyt jonoja Nespresso- liikkeiden ulkopuolella, samoin nytkin Pariisissa. Asiakkaat jodottivat vuoroaan köysien viitoittamissa jonoissa. On siis jostain "kuumasta" tuotteesta kyse. Kone on Krupsin Nespresso Citiez- mallisto ja makean punainen. Maidon vaahdottaja kuuluu mukaan. Rasvaton maito vaahtoutuu hyvin. Kahvia valmistetaan noin 900 eri aromista. Sitä jauhetaan huippuluokan Grands cru lajikkeista. Kapselit eristetään niin hyvin, ettei ilma, valo tai kosteus pääse niihin. Kahvin vahvuuksia on useita. Itsellämme on vahvuuksia 2-10. Suosikkejamme ovat Vivalto lungo (voimakkuus 4) ja Finezzo lungo (voimakkuus 3). Joskus teemme Fortissio lungoa (voimakkuus 7). Karamellin ja vaniljan makua aterian lopuksi, sarjasta Variations. Voit valmistaa espressokupillisesi kolmen kokoiseksi: 25 ml, 40 ml tai 110ml.
Tällä hetkellä tuntuu, ette ole paluuta "tavalliseen" kahviin.
Vähän keittimen hoidosta. Maidonvaahdotin on pestävä hyvn. Samoin on tarkistettava, että vesi on raikasta. Käytetyt kapselit putoavat laatikkoon, joka täytyy tyhjentää.
Tytär täydentää kapselivarastoja ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti