Vielä Mysi Lahtista myötäilen. Kirjoitin muistiin hänen Kuukausiliitteeseen kirjoittamansa raparperikiisselin reseptin.
Huuhtelin noin kahdeksan raparperin vartta ja paloittelin ne kattilaan. En kuorinut niitä. Laitoin yhden desilitran sokeria raparperipalojen päälle ja annoin niiden mehustua jonkin aikaa. Sitten lisäsin noin puolitoista litraa vettä ja keitin kiisseliä puolisen tuntia. Pitää varoa, ettei raparpereista tule muusimaista. Sekoitin neljä ruokalusikallista perunajauhoja kylmään veteen. Lisäsin sen ohuena nauhana kiisseliin. Kuumensin saostetun kiisselin varovasti sekoittaen. Lopuksi sirottelin hiukan sokeria kiisselin pinnalla. Tämä estää kuoren muodostumisen kiisselin pinnalle. Jäähtyneen kiisselin koristelin pienillä kermatipluilla, kuten Mysi Lahtinen niitä kutsuu.
Luin jostain, että kauden ensimmäinen raparperikiisseli näin valmistettuna maistuu kuin suudelma.
Oli se hyvää. Suosittelen! Raparperikiisseli kermatipluineen on tarjolla noin 50 vuotta vanhassa Arabian kiisselikulhossa.
sunnuntai 11. kesäkuuta 2017
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti