Kirjoitin Helsingin Sanomien kuukausiliitteestä Mysi Lahtisen lipstikkakeiton reseptin muistikirjaani.
Haudutin aluksi kolme isoa sipulia öljyssä. Lisäsin seokseen kaksi desilitraa silputtuja lipstikan lehtiä. Jatkoin haudutusta. Kaadoin kattilaan 1 1/2 litraa kuumaa kasvislientä. Kuorin kuusi jauhoista perunaa. Lisäsin ne lohkoina. Maustoin keiton suolalla ja valkopippurilla. Lisäsin yhden desilitran kermaa. Keitin seosta hiljaisella lämmöllä noin tunnin. Soseutin keiton ja tarkistin maun.
Lipstikka on kasvanut maapaikan pihassa ikiaikoja. Tuoreeltaan lehden maku on voimakas, mutta reseptin ohjeistuksen mukaan valmistettuna mieto. Perunat tekevät keitosta ruokaisamman. Kauraleipäsiivut täydensivät ateriaa.
sunnuntai 11. kesäkuuta 2017
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti