sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Sakepullo

Maailman johtavin sakepanimo on Gekkeikan. Vaikka suurin osa sakesta valmistetaan nykyaikaisissa olosuhteissa Osakassa, rajoitettu määrä tehdään vielä käsin Meiji-era sakagurassa (sakepanimossa) Fushimissa. Luithan blogistani, että kävimme mahtavassa Fushimi-Inarin temppelissä? Siis samalla seudulla.

Osakan kentältä ostin pullon kotiin. Tietysti maistoin sitä ja muutamaa muutakin merkkiä ennen ostopäätöstäni. Pakkaus on niin japanilainen, niin on etikettikin.



Pienen kupin ostin panemalla kolikkoni laatikkoon erään keramiikkataiteilijan ateljeen ulkopuolella. Kauppa ja ateljee olivat kiinni. Siis 300 jeniä maksuksi. Alle kolme euroa!

Kahden viikon aikana maistoimme sakea kylmänä, jäillä, lämmitettynä ja pullosta huoneenlämpöisenä. Olen sitä maistanut Helsingissä sushiravintolassa vuosia sitten. Pariisissa olen syönyt sushia oluen kanssa. - Nyt pullo odottaa jonkinlaista japanilaistyylistä ateriaa kotikeittiöstäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti