Valitsin pari viikkoa sitten ravintolassa myskikurpitsakeiton alkuruoaksi. Sain siitä idean kokeilla sen valmistamista itse.
Ostin noin kilon myskikurpitsan, jonka huuhtelin ja lohkoin pystysuorassa isohkoiksi siivuiksi. Laitoin ne uunipellille. Ripottelin hiukan öljyä ja suolaa päälle. Annoin olla uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Sitten keitin 8dl kasvislientä. Ruskistin kevyesti kaksi sipulia ja valkosipulin. Irrotin
kurpitsan kuoret ja lisäsin ne kasvisliemeen sipulien kanssa. Mausteina käytin chilipippuria, mustapippuria ja paprikajauhetta. Keitin lientä noin 20 minuuttia, jonka jälkeen siirsin kattilan sivuun. Hetken päästä lisäsin 200g yrttituorejuustoa liemeen. Lopuksi soseutin keiton.
Olin huuhdellut ja kuivannut kurpitsan siemenet, jotka paahdoin keiton pinnalle, pienessä öljytilkassa. Lisäsin hiukan pinnalle savustettua paprikajauhetta. Valmiiseen keittoon laitoin hiukan pestoa. Paahdoin myslileipäviipaleet kaveriksi.
Täyteläinen ja hienostunut maku!
Orkidea uudestaan kukassa. Nuppuja on runsaasti. Myskikurpitsa Alessin metallisessa leipäkorissa.
Kuvan myskikurpitsa oli noin 1kg 300grammaa. Kilohinta on alle kolme euroa.
Kattaus Villeroy & Bochin Twist Alea Limone-astioilla. Pieni kippo tosin on Kiotosta. Siinä on kurpitsansiemeniä. Italialaista pestoa alla genovese.
Aika helppo valmistaa. Tarvitset hyvän puukon, sillä myskikurpitsa on kovakuorinen. Varovaisuutta puukon kanssa! Hyvää ruokahalua!
torstai 24. syyskuuta 2015
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti