keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Noirmoutierin saari

Vietin muutaman päivän Noirmoutierin saarella. Olin tyttäreni perheen kanssa siellä. Junalla noin kaksi tuntia Montparnassen asemalta Nantes-nimiseen kaupunkiin ja sieltä puolitoista tuntia linja-autolla saarelle. Talomme oli aivan meren rannalla. Siis Atlantin rannalla.



Suola on tärkeä tuote saarella. Pyöräillessämme näimme suola-altaita.


Hienointa mahdollista suolaa yläkuvassa.


Tällaiselta näytti rantamme laskuveden aikaan.


Näitä herkkuja söimme.




Siinä avattu osteri. Sininen käsine suojaamassa avaajan kättä.


Söin ostereita kahtena päivänä.



Näitä rapuja saimme kalastajalta kahdeksan ilmaiseksi. Talosta löytyi keittokirja valmistusohjeineen.



Noirmoutier on tunnettu perunoistaan, jotka kasvatetaan niin, että mullan alla on merestä otettua
levää. Maukkaita olivat.


Aterian päätteeksi marenkikakkua.




Vanha ruosteinen pyörä, jossa oli osterikoppa tarakalla. Ihmisiä tuli autoilla meren rannalle laskuveden aikaan keräämään meren antimia pieniin metallikoreihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti