lauantai 10. toukokuuta 2014

Ankanrintaa ja viikunoita

Sain Pariiisin tuliaisena isohkon palan savustettua ankanrintaa. Etsin googlesta salaattireseptin.

Leikkasin ankan pieniksi kuutioiksi. Puolitin upeat, tuoreet viikunat. Laittoin ne vuokaan. Lisäsin ripauksen sokeria, pippuria ja oliiviöljyä. Kuumensin niitä 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Kuumensin kuutioidut ankanpalat mikrossa.

Sekoitin uunissa olleet viikunan puolikkaat ja kuumat ankanlihakuutiot vuoassa, johon revin kolmenlaista salaattia. Lisäsin kolme omenaa kuutioituna. Maustoin sitruunan mehulla, raastetulla sitruunan kuorella, suolalla ja pippurilla. Päälle vielä paahdettuja pinjansiemeniä.




Valitettavasti en ottanut kuvaa valmiista salaatista. Olin kai niin keskittynyt vieraisiini ja valmisteluihini. Ankkaa jäi vielä pieni pala. Aioin tehdä uudelleen samanlaisen salaatin. Tosi kiva yhdistelmä: savustettu ankka ja pehmeät viikunat. Viikunoitahan ei kyllä saa aivan mistä tahansa.


Olin yllättynyt, kuinka tuoreita ja hyviä viikunat olivat.


Kasviskeittoa oli aluksi. Tosin sitä ennen kuohuviiniä ja ranskalaista kalkkunamakkaraa samaiselta ystävältä. Ankka ja makkarat olivat pariisilaisesta herkkukaupasta.

Jälkiruokana söimme suomalaisten ystävien tuomaa herkkua. Pinnassa pihlajan silmuja, jotka, usko tai älä, maistuivat mantelilta.



Lopuksi espressoa avec ja vadelmaleivokset.

Kiva ranskalais-suomalainen ateria. Kielinä ranska, englanti ja suomi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti