perjantai 21. helmikuuta 2014

Lehtikaalisalaatti

Katsoin aamutelevisiota yhtenä aamuna, kun Pipsa Hurmerinta sattui valmistamaan lämmintä lehtikaalisalaattia. Itse asiassa vain punasipulirenkaat ja fetajuusto lämmitettiin.




Aineet:

3 kaalinlehteä
muutama kirsikkatomaatti
1 punasipuli
1 rkl öljyä
3 rkl kivellisiä oliiveja
100 g fetajuustoa
yhden sitruunan mehu tai 2 rkl omenaviinietikkaa

 Leikkaa lehtikaalen lehdet suikaleiksi. Huom. poista ensin kova lehtiruoto. Pilko muutama kirsikkatomaatti. Viipaloi punasipuli ja freesaa viipaleet öljyssä. Poista kivet oliiveista painamalla oliiveja veitsellä. Kuumenna  ruokalusikallisen öljyä ja lisää siihen tilkka omenaviinietikkaa. Kiehauta seos. Murenna siihen 100g fetajuustoa. Anna seoksen kiehahtaa nopeasti.

Huom. sekoita lehtikaalisilppu kulhossa öljyyn käsin! Lisää sitten muut aineet. Syö heti, ettei salaatti jäähdy.

PS. Olen jo kahdesyi tehnyt tätä.

Reseptin löydät Pipsa Hurmerinnan kirjasta Pipsan Keittiössä (Tammi 2013).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti