lauantai 10. syyskuuta 2011

ruoka, sienet



























Mikä sienikesä lopultakin! Kanttarelleja, mustia torvisieniä, puhtaita haaparouskuja, lampaankääpiä ... Löytämäni herkkutatit olivat jo ohi.
Tein kanttarellikeiton vierailleni alkuruoaksi. Reseptin sain Helsingin kauppatorin myyjältä, kun olin lähdössä Pariisiin. En mielestäni nuukaillut kanttarelleissa. Kuudelle hengelle käytin niitä yli litran. Kuivatin ne pannulla ensin. Sitten pannulle öljyä ja siihen pilkotut sienet ja suuri punasipuli silppuna. Kuullotuksen jälkeen keitin noin litran kasvislientä. Keitin sienisipulisilppua siinä puolisen tuntia. Sitten ajoin seoksen Bamixilla. Ole siinä varovainen, ettei mene överiksi! Sekoitin runsaasti persiljasilppua öljyyn. Ajoin seoksen Bamixilla. Tämän sekoitin liemeen. Kuullotin vielä muutaman kanttarellin keiton pinnalle. Lopuksi vatkasin (sillä samaisella Bamixilla) muutaman desilitran rasvatonta maitoa sekaan. Sitten tarkistin maun ja lisäsin pinnalle persiljasilppua.




Paahdettua hapanleipää kaveriksi. Ei hassumpaa!

Ja mitkä kukat! Sain ne tuliaisina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti