Hei,
ruoasta vielä tänään. Aamuteeveen kokin innoittamana kokeilin keväistä salaattia. Halloumijuustoa salaattipedillä. Eipä ollut hassumpaa. Maistui seuralaisellenikin. Annoin hyvät pisteet tästä Moleskine-ruokakirjaani. Se on kiinnostava muistiinpanoväline. Style-kirjasta puhumattakaan. Mutta nyt ruokaan.
Ostin rasian punasalaatti-vuonankaalisekoitusta. Huuhtelin salaatinlehdet. Kuorin puoli kurkkua, poistin siemenet ja kuution kurkun. Lisäsin paljon silputtua kevätsipulia. Ja sitten, kiinnostava teeveekokin juju. Nimittäin kuivatin minitomaatit. Pesin ja puolitin minitomaatit. Laitoin ne uunipellille. Lisäsin pintaan mustapippuria, suolaa ja öljyä. Yrttisaksilla leikkasin runsaasti timjamia päälle. Sen jälkeen pidin tomaatteja 120-asteisessa uunissa noin tunnin. Avasin uunin suuluukun aika ajoin. Kun tomaatit olivat kuivuneet (jonkin verran) uunissa, sekoitin salaattiainekset Teema-vadille. Paistoin halloumijuuston kevyesti öljyssä ja lisäsin juustokuutiot salaattiin. Halloumijuusto tulee Kyprokselta. Lisäksi kuorin syömäkypsän avocadon ja viipaloin sen sekaan. Ja sitten vielä kiinnostava yksityiskohta: nimittäin salaatinkastike. Paseerasin eli soseutin vadelmat sihdissä ja lisäsin soseeseen öljyä, mustapippuria, hyppysellisen sokeria ja suolaa. Aika kiva makuyhdistelmä ja kauniinvärinen.
Ruokajuomana vettä pulleasta Olga-kannusta uusiin Sukat makkaralla-laseihin. Lisäksi tuoretta leipää. Siinäpä keväinen salaattiateria.
Lautasten aluset ostin ystäväni innoittamana Indiskasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti