Hei lukijani,
suloinen päivä. Loistava hiihtokeli. Kevät siis vihdoin Suomessakin.
Katselin illalla Top Chef-ohjelmaa. Kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa Nina Kurkisen muotinäytökseen cocktail-palat. Voittajan kaksi suolaista ja yksi makea cocktail-pala olivat raikkaat ja kauniisti laitettu esille. Lansonin Black Label-samppanja oli valittu juomaksi. Eräs kilpailija valmisti macaroneja. Hän sai kehuja tuomaristolta valinnastaan.
Olen saanut macaroneja usein Ranskan tuliaisina. Olen itsekin niitä ostanut ja vienyt tuliaisina ystävilleni. Mikä väri- ja makuvalikoima onkaan esimerkiksi Ladurée-liikkeissä Pariisissa tai siinä liikkeessä Odeonilla, josta jouluna ostimme tyttäreni kanssa suklaa-, pistaasi- ja mantelitäytteisiä macaroneja. Juoma tuli Carrefourista, paikallisesta, 6. alueen supermarketista. Tarjoussamppanjaa. Loistava yhdistelmä, vaikkei mitään Lansonia ollutkaan. Yläkuvissa Pariisin macaron-tarjontaa. Silmiähiveleviä värejä. Mitä makuja!
Tämän päivän HS:n Ruoka-sivuilla oli kuvassa oleva artikkeli respteineen. Kaunis, keväinen kuva kiivihillolla täytettyistä macaroneista, jotka on tehty lontoolaisen ruokakirjailija Annie Riggin ohjetta muunnellen. En ole koskaan itse yrittänyt edes karvalakkiversiota valmistaa. Ostan niitä valmiina. Olen nähnyt Helsingissäkin myytävän macaroneja, esimerkiksi Mannerheimintien varrella olevasta herkkumyymälästä.
Jos niitä tuo tuliaisina, on oltava varovainen, etteivät ne rikkoudu rasiassa. Ranskalaisuutta parhaimmillaan. Pientä ja kaunista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti